tiistai 17. toukokuuta 2016

MH-luonnekuvaus

Käytin Niilon vuonna 2014 luonnekuvauksessa Riihimäellä, mutta tuolloin jouduin keskeyttämään luonnekuvauksen, koska nuori Niilo ei palautunut haalarista. Tuolloin asia jäi kaivelemaan paljon siitäkin syystä, että vein Niilon näin jälkikäteen ajateltuna huonona ajankohtana kuvaukseen. Niilo oli nuorempana epävarmuuden vuoksi saanut näyttelystä EVA:n ja kuvaus sattui samalle vuodelle, jolloin epävarmuutta oli edelleen. Niilon tyypillinen epävarmuuden näyttötapa on tarpeeton louskuttaminen. Josko se epämieluisa juttu menisi sillä tavalla pois? 😂

23.4.2016 palasimme jälleen Riihimäen maisemiin ja kuvaushommiin. Niilon sisko Didi kuvattiin aamulla ennen Niiloa ja olihan se hienoa katsottavaa. Didi on hyvin palautuva ja tasapainoinen tyttönen. Useampi ihminen olikin kiinnostunut, että mistä tämä koira on peräisin. Taas sai Miiaa kasvattajana kehua.

Niilon vuorolla kuuluikin sitten muutamia kommentteja, että onko nämä muka sisaruksia 😃 Niilon kuvauksessa oli hyvin tyypillinen Niilo. Pehmeä uros, jolla edelleen hieman sitä epävarmuutta. Testosteronia enemmän kuin lääkäri määrää. Arjessahan epävarmuus näyttelee todella pientä roolia, sillä harvoin koiraa paineistetaan tuohon pisteeseen. Arjessa Niilo on helppo koira, jonka voi ottaa ilman huolta mihin tahansa. Niilo tykkää lapsista ja tämä on minun työssäni erityinen plussa, koska koira voi olla mukana rauhoittavana tekijänä monesti haastavissa ryhmissä.

Niilo on joissakin tilanteissa melko  omaehtoinen ja tämä näkyi jälleen esimerkiksi käsittelyssä. Niilo antoi kuvaajan aluksi käsitellä, mutta peppupuolelle siirryttäessä väisti pois ja kuvaaja totesi, että ei tee käsittelyä loppuun. 1c kohdasta siis 1.  Sama tilanne oli viimeksi. Niilo ei kuitenkaan murissut, mutta ilmoitti selkeästi, että ei aio olla tutkittavana sen enempää. Tämä on Niilolle tyypillinen tapa toimia. Haluaa ennemmin itse tulla rapsutettavaksi. Töissähän Niilo on nukanani ja nuoret saavat kupsutella, miten lystäävät. Näyttelyissä Niilo selviytyy käsittelystä hyvin, mutta ei niiden kivesten käsittely ventovieraan toimesta nyt selkeästi mieluisinta puuhaa ole.

Arviointilomake jakautui seuraavasti:

Kontakti
1a 4
1b 3
1c 1

Leikki 1
2a 2
2b 2
2c 1

Takaa-ajo ja tarttuminen
3a 3
3b 2
3a toinen kerta 3
3b toinen kerta 2

Aktiviteettitaso
4. 2

Etäleikki
5a 3
5b 1
5c 1
5d 1
5e 1

Yllätys
6a 4
6b 2
6c 2
6d 3
6e 2

Ääniherkkyys
7a 5
7b 2
7c 4
7d 3

Aaveet
8a 2
8b 3
8c 3
8d 1
8e 1

Leikki 2
9a 1
9b 1

Ampuminen
10. 4


Kuvaus suoritettiin siis loppuun. Haukkua saatiin kuulla reilusti ja koko pihapiirin tolpat merkattiin varmasti! Pidemmittä puheitta laitan tähän linkin videokansioon, josta saa kurkata kuvauksen etenemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti